Razgovor sa egipatskim izdavačem, g. Šerif Bakr

Atrijum Narodne biblioteke Srbije

U ponedeljak, 11. septembra 2023. sa početkom u 12:30 sati, u Atrijumu Narodne biblioteke Srbije razgovaraćemo sa generalnim direktorom jedne od najvećih izdavačkih kuća u Egiptu. Gost programa je gospodin Šerif Bakr, generalni direktor izdavačke kuće „Al Arabi izdavaštvo i distribucija“.

Gospodin Bakr poslednjih 26 godina radi u izdavačkoj kući „Al Arabi izdavaštvo i distribucija“. Bio je generalni sekretar Egipatskog izdavačkog udruženja, gde je 4 godine bio odgovoran za Odbor za razvoj i e-izdavaštvo. Tri puta je bio biran za nezavisnog člana Izdavačkog odbora u Međunarodnom udruženju izdavača i za člana Odbora za knjigu i publikacije Vrhovnog saveta za kulturu u Kairu. Bio je govornik i predavač na mnogim konferencijama i sajmovima knjiga.

„Al Arabi izdavaštvo i distribucija“ jedna je od najznačajnijih i najvećih izdavačkih kuća u Egiptu. Objavljuju izdanja o masovnim komunikacijama, bibliotekama, istoriji, umetnosti, književnosti, knjiga za decu, kao i prevedena izdanja frikcionih i publicističkih knjiga iz celog sveta. U poslednjih 13 godina pokrenuli su ediciju #Different_Books sa preko 400 prevedenih naslova iz 65 država.

Razgovor vodi Nenad Šaponja.

Dobro došli u Narodnu biblioteku Srbije

Radno vreme

ponedeljak – petak od 8.00 – 20.00
(poručivanje publikacija 8.00 – 19.00)

subota od 8.00 – 15.00
(poručivanje publikacija 8.00 – 14.00)

Skip to content