Разговор са египатским издавачем, г. Шериф Бакр

Атријум Народне библиотеке Србије

У понедељак, 11. септембра 2023. са почетком у 12:30 сати, у Атријуму Народне библиотеке Србије разговараћемо са генералним директором једне од највећих издавачких кућа у Египту. Гост програма је господин Шериф Бакр, генерални директор издавачке куће „Ал Араби издаваштво и дистрибуција“.

Господин Бакр последњих 26 година ради у издавачкој кући „Ал Араби издаваштво и дистрибуција“. Био је генерални секретар Египатског издавачког удружења, где је 4 године био одговоран за Одбор за развој и е-издаваштво. Три пута је био биран за независног члана Издавачког одбора у Међународном удружењу издавача и за члана Одбора за књигу и публикације Врховног савета за културу у Каиру. Био је говорник и предавач на многим конференцијама и сајмовима књига.

„Ал Араби издаваштво и дистрибуција“ једна је од најзначајнијих и највећих издавачких кућа у Египту. Објављују издања о масовним комуникацијама, библиотекама, историји, уметности, књижевности, књига за децу, као и преведена издања фрикционих и публицистичких књига из целог света. У последњих 13 година покренули су едицију #Different_Books са преко 400 преведених наслова из 65 држава.

Разговор води Ненад Шапоња.

Добро дошли у Народну библиотеку Србије

Радно време

понедељак – петак од 8.00 – 20.00
(поручивање публикација 8.00 – 19.00)

субота од 8.00 – 15.00
(поручивање публикација 8.00 – 14.00)

Skip to content