Razgovor „Preživeti traumu“, povodom objavljene knjige „Hoću da živim, da volim i da budem voljen“ Franca Ruperta

Centar za empirijska istraživanja religije, 2022.

08/06/2022.

Zadovoljstvo nam je da vas pozovemo da dođete 8. juna 2022, u 19 sati, u Atrijum Narodne biblioteke Srbije na razgovor Preživeti traumu, povodom objavljene knjige Hoću da živim, da volim i da budem voljen Franca Ruperta, u izdanju Centra za empirijska istraživanja religije, 2022. godine.

Učestvuju:
antropolog dr Bojan Jovanović
prof. dr Zorica Kuburić
prof. dr Milana Ljubičić
sveštenik Sava Šovljanski

Moderator: dr Milena Đorđijević

U razgovoru Preživeti traumu biće reči o fenomenu traume i mogućnostima njenog prevazilaženja iz različitih perspektiva: antropološke, psihološke, filozofske i religijske.

Cilj knjige Hoću da živim, da volim i da budem voljen Franca Ruperta jeste da pomogne ljudima da napuste raznovrsne patološke strategije preživljavanja traume i da krenu putem dobrog života. Autor se bavi traumama ranog detinjstva, koje su se infiltrirale u osećanje odbačenosti, a put isceljenja vidi u bezuslovnom prihvatanju sebe, u postupku kojim se bezuslovna ljubav koju očekujemo od majke, kao poželjni model odnosa prema nama, primeni na sebe.

Prof. dr Frnac Rupert (rođen 1957. godine) profesor je psihologije. Osnovao je Institut za dalje obrazovanje u sklopu ordinacije za psihoterapiju u Minhenu. Njegova Identitetski orijentisana psihotrauma terapija (IoPT) razvijala se tokom tridesetogodišnjeg istraživačkog rada i rezultat je praktičnog iskustva. Ovaj visoko efikasni terapijski metod do sada je izložen u deset knjiga prevedenih na dvanaest jezika.

Program se može pratiti i uživo onlajn preko zvanične Fejsbuk stranice Narodne biblioteke Srbije i u odloženom gledanju preko Jutjub kanala Narodne biblioteke Srbije.

Dobro došli u Narodnu biblioteku Srbije!

Radno vreme

ponedeljak – petak od 8.00 – 20.00
(poručivanje publikacija 8.00 – 19.00)

subota od 8.00 – 15.00
(poručivanje publikacija 8.00 – 14.00)

Skip to content