Разговор „Преживети трауму“, поводом објављене књиге „Хоћу да живим, да волим и да будем вољен“ Франца Руперта

Центар за емпиријска истраживања религије, 2022.

08/06/2022.

Задовољство нам је да вас позовемо да дођете 8. јуна 2022, у 19 сати, у Атријум Народне библиотеке Србије на разговор Преживети трауму, поводом објављене књиге Хоћу да живим, да волим и да будем вољен Франца Руперта, у издању Центра за емпиријска истраживања религије, 2022. године.

Учествују:
антрополог др Бојан Јовановић
проф. др Зорица Кубурић
проф. др Милана Љубичић
свештеник Сава Шовљански

Модератор: др Милена Ђорђијевић

У разговору Преживети трауму биће речи о феномену трауме и могућностима њеног превазилажења из различитих перспектива: антрополошке, психолошке, филозофске и религијске.

Циљ књиге Хоћу да живим, да волим и да будем вољен Франца Руперта јесте да помогне људима да напусте разноврсне патолошке стратегије преживљавања трауме и да крену путем доброг живота. Аутор се бави траумама раног детињства, које су се инфилтрирале у осећање одбачености, а пут исцељења види у безусловном прихватању себе, у поступку којим се безусловна љубав коју очекујемо од мајке, као пожељни модел односа према нама, примени на себе.

Проф. др Фрнац Руперт (рођен 1957. године) професор је психологије. Основао је Институт за даље образовање у склопу ординације за психотерапију у Минхену. Његова Идентитетски оријентисана психотраума терапија (ИоПТ) развијала се током тридесетогодишњег истраживачког рада и резултат је практичног искуства. Овај високо ефикасни терапијски метод до сада је изложен у десет књига преведених на дванаест језика.

Програм се може пратити и уживо онлајн преко званичне Фејсбук странице Народне библиотеке Србије и у одложеном гледању преко Јутјуб канала Народне библиотеке Србије.

Добро дошли у Народну библиотеку Србије!

Радно време

понедељак – петак од 8.00 – 20.00
(поручивање публикација 8.00 – 19.00)

субота од 8.00 – 15.00
(поручивање публикација 8.00 – 14.00)

Skip to content