Razgovor povodom objavljenog zbornika radova Međunarodna saradnja biblioteka (Narodna biblioteka „Stefan Prvovenčani” Kraljevo, ur. Katarina Jablanović, 2019)

11.03.2020. u 12:00 h
Amfiteatar Narodne biblioteke Srbije

Ulaz je slobodan!
Dobro došli!!

Pozivamo vas da u utorak11. marta, u 12 sati dođete u Amfiteatar Narodne biblioteke Srbije na razgovor povodom objavljenog zbornika radova Međunarodna saradnja biblioteka, u izdanju Narodne biblioteke „Stefan Prvovenčani”, Kraljevo (ur. Katarina Jablanović), 2019. godine.

Učestvuju: prof. dr Dobrila Begenišić (Narodna biblioteka Srbije), dr Vladimir Kolarić (Zavod za proučavanje kulturnog razvitka, Beograd; Visoka škola za komunikacije, Beograd), Jasmina Ninkov (Biblioteka grada Beograda) i Katarina Jablanović (NB „Stefan Prvovenčani”, Kraljevo).

Središnje teme kojima će se učesnici razgovora o međunarodnoj saradnji u bibliotekama pozabaviti jesu: kapaciteti kulture Srbije za međunarodnu saradnju, međunarodna saradnja u javnim bibliotekama u Srbiji i projektna međunarodna saradnja.

Zbornik radova Međunarodna saradnja biblioteka objavljen je povodom održanog stručnog skupa 3. i 4. oktobra 2019. godine u kraljevačkoj Biblioteci. Tema zbornika je odabrana s obzirom na činjenicu da međunarodna saradnja do sada nije bila razmatrana kao glavna i jedina tema nekog stručnog bibliotečkog skupa. Ovaj zbornik je i doprinos tome da se skrene pažnja javnosti, osnivača i finansijera na značaj biblioteka u širenju međunarodne saradnje i promovisanju kulturne baštine Srbije u inostranstvu.


Dobro došli!

Radno vreme

ponedeljak – petak od 8.00 – 20.00
(poručivanje publikacija 8.00 – 19.00)

subota od 8.00 – 15.00
(poručivanje publikacija 8.00 – 14.00)

Skip to content