Rазговор поводом објављеног зборника радова Међународна сарадња библиотека (Народнa библиотекa „Стефан Првовенчани” Краљево, ур. Катарина Јаблановић, 2019)

11.03.2020. у 12:00 h
Амфитеатар Народне библиотеке Србије

Улаз је слободан!
Добро дошли!!

Позивамо вас да у уторак11. марта, у 12 сати дођете у Амфитеатар Народне библиотеке Србије на разговор поводом објављеног зборника радова Међународна сарадња библиотека, у издању Народне библиотеке „Стефан Првовенчани”, Краљево (ур. Катарина Јаблановић), 2019. године.

Учествују: проф. др Добрила Бегенишић (Народна библиотека Србије), др Владимир Коларић (Завод за проучавање културног развитка, Београд; Висока школа за комуникације, Београд), Јасмина Нинков (Библиотека града Београда) и Катарина Јаблановић (НБ „Стефан Првовенчани”, Краљево).

Средишње теме којима ће се учесници разговора о међународној сарадњи у библиотекама позабавити jeсу: капацитети културе Србије за међународну сарадњу, међународна сарадња у јавним библиотекама у Србији и пројектна међународна сарадња.

Зборник радова Међународна сарадња библиотека објављен је поводом одржаног стручног скупа 3. и 4. октобра 2019. године у краљевачкој Библиотеци. Тема зборника је одабрана с обзиром на чињеницу да међународна сарадња до сада није била разматрана као главна и једина тема неког стручног библиотечког скупа. Овај зборник је и допринос томе да се скрене пажња јавности, оснивача и финансијера на значај библиотека у ширењу међународне сарадње и промовисању културне баштине Србије у иностранству.


Добро дошли!

Радно време

понедељак – петак од 8.00 – 20.00
(поручивање публикација 8.00 – 19.00)

субота од 8.00 – 15.00
(поручивање публикација 8.00 – 14.00)

Skip to content