Osmi međunarodni književni festival „Pro poet“

Inđija, 3. jun 2024.

Inđija Pro poet 2024“ u svome osmom izdanju ugostila je 56 književnika, književnih prevodilaca i kantautora iz 18 država.

Dobitnik Glavne nagrade festivala GRAN PRI PRO POET ove godine je srpski književnik i univerzitetski profesor Vladimir Pištalo, upravnik Narodne biblioteke Srbije.

Nagrada je laureatu uručena na svečanosti otvaranja festivala „Inđija Pro Poet“ u četvrtak, 30. maja 2024. godine,  u 19 sati, na letnjoj sceni Kuće Vojnovića, u centru Inđije.

Program se održao u Narodnoj biblioteci „Dr Đorđe Natošević“ u Inđiji – Književni meridijani, Književni matine, Promocije novih knjiga i Književni miting, a učesnici festivala održali su i književne časove u svim osnovnim i srednjim školama inđijske opštine.

Takođe, nastupiće i u vinariji „Mačkov podrum“ u Irigu, u Novom Sadu i Beogradu.

Specijalne povelje festivala INĐIJA PRO POET 2024. uručene su piscima Tobiasu Burghartu iz Nemačke, Karmen Nozal iz Meksika, Lidiji Žak iz Slovačke i Snježani Đoković iz Republike Srpske. Tokom festivala potpisani su protokoli o saradnji našeg festivala sa srodnim manifestacija u svetu.

Organizatori Međunarodnog književnog festivala INĐIJA PRO POET 2024 su Udruženje „Moj Srem“, Kulturni centar Inđija i Narodna biblioteka „Dr Đorđe Natošević“ iz Inđije, a pokrovitelj je Opština Inđija.

Radno vreme

ponedeljak – petak od 8.00 – 20.00
(poručivanje publikacija 8.00 – 19.00)

subota od 8.00 – 15.00
(poručivanje publikacija 8.00 – 14.00)

Skip to content