Осми међународни књижевни фестивал „Про поет“

Инђија, 3. јун 2024.

Инђија Про поет 2024“ у своме осмом издању угостила је 56 књижевника, књижевних преводилаца и кантаутора из 18 држава.

Добитник Главне награде фестивала ГРАН ПРИ ПРО ПОЕТ ове године је српски књижевник и универзитетски професор Владимир Пиштало, управник Народне библиотеке Србије.

Награда је лауреату уручена на свечаности отварања фестивала „Инђија Про Поет“ у четвртак, 30. маја 2024. године,  у 19 сати, на летњој сцени Куће Војновића, у центру Инђије.

Програм се одржао у Народној библиотеци „Др Ђорђе Натошевић“ у Инђији – Књижевни меридијани, Књижевни матине, Промоције нових књига и Књижевни митинг, а учесници фестивала одржали су и књижевне часове у свим основним и средњим школама инђијске општине.

Такође, наступиће и у винарији „Мачков подрум“ у Иригу, у Новом Саду и Београду.

Специјалне повеље фестивала ИНЂИЈА ПРО ПОЕТ 2024. уручене су писцима Тобиасу Бургхарту из Немачке, Кармен Нозал из Мексика, Лидији Жак из Словачке и Сњежани Ђоковић из Републике Српске. Током фестивала потписани су протоколи о сарадњи нашег фестивала са сродним манифестација у свету.

Организатори Међународног књижевног фестивала ИНЂИЈА ПРО ПОЕТ 2024 су Удружење „Мој Срем“, Културни центар Инђија и Народна библиотека „Др Ђорђе Натошевић“ из Инђије, а покровитељ је Општина Инђија.

Радно време

понедељак – петак од 8.00 – 20.00
(поручивање публикација 8.00 – 19.00)

субота од 8.00 – 15.00
(поручивање публикација 8.00 – 14.00)

Skip to content