Концерт словеначког женског хора „ПОЈOЧА ДРУЖБА“

Уживо на Facebook налогу Народне библиотеке Србије

30. 06. 2021. године
Атријум Народне библиотеке Србије

Задовољство нам је да вас позовемо да у оквиру Центра словенских култура Народне библиотеке Србије, 30. јуна 2021, у 19 сати, дођете у Атријум на концерт словеначког женског хора „Појоча дружба“.
На репертоару ће се наћи словеначке духовне и традиционалне песме као и евергрин. Диригенткиња хора је Вишња Димитријевић.

Женски хор „Појоча Дружба” делује при Друштву „Сава“, Друштву Словенаца у Београду, које је настало 2001. године. Хор је, међутим, нешто новијег датума – настао је 2008. године на иницијативу самих чланица Друштва „Сава”. Од оснивања водила га је Божица Тошкић, да би га 2017. године преузела млада диригенткиња Вишња Димитријевић. Већина чланица хора су Словенке, а основна идеја овог ансамбла јесте да се словеначка културна баштина и језик очувају кроз песму. Међу чланицама хора налазе се представнице свих генерација.

Већински репертоар хора чине словеначке традиционалне песме, али и бисери српске хорске литературе, као и евергрин мелодије са простора бивше Југославије. У последњих неколиоко година, на иницијативу нове диригенткиње, хор је у свој репертоар уврстио и велики број духовних композиција.

Хор „Појоча дружба”, одржао је велики број концерата у многим градовима Србије и Словеније. Редовно учествује на свим приредбама у оквиру Друштва „Сава“ и на богослужењима при Београдској надбискупији.

Центар словенских култура Народне библиотеке Србије основан је под покровитељством Форума словенских култура и Министарства културе и информисања Републике Србије и има за циљ да се, кроз предавања, радионице, изложбе, филмске пројекције, тематске клубове и концерте, направи још једна важна спона међу словенским културама.

Улаз је слободан.
Добро дошли!

Радно време

понедељак – петак од 8.00 – 20.00
(поручивање публикација 8.00 – 19.00)

субота од 8.00 – 15.00
(поручивање публикација 8.00 – 14.00)

Skip to content