Циклус „Писац у библиотеци, вечери на Косанчићу“ ~ гост писац, професор и публициста Слободан Владушић

Локалитет на Косанчићевом венцу, Београд

Задовољство нам је да вас позовемо да дођете 29. септембра 2023. године, у 19 сати, на локалитет на Косанчићевом венцу, место срушене Народне библиотеке Србије у Другом светском рату, на четврти програм у оквиру циклуса Писац у библиотеци, вечери на Косанчићу чији је гост писац, професор и публициста Слободан Владушић.

Модераторка програма је Милена Ђорђијевић.

У разговору са Слободаном Владушићем биће речи о томе како и зашто предавати српску књижевност данас, о фигури личности и фигури роба, о неодустајању од литературе као и о неким темама и мотивима, попут избрисаних људи, уметности у сајбер простору, инспирисаних ауторовим романима.

Слободан Владушић (1973) магистрирао је и докторирао на Филозофском факултету у Новом Саду где данас предаје. Био је лектор за српски језик на Унивезитету Адам Мицкијевич у Познању, а држао је и предавања у својству гостујућег професора на Унивезитету за стране студије у Пекингу.

Био је уредник критике у часопису Реч, хонорарни уредник на Телевизији Суботица, уређивао је Летопис Матице српске. Основао је Центар за истраживање и популаризацију српске књижевности при Одсеку за српску књижевност на Филозофском факултету у Новом Саду. Био је међу оснивачима Блогераме, курса писања блогова за ученике 4. разреда средњих школа у Новом Саду. Уредио је неколико бројева часописа Луча који издаје Српски културни центар у Суботици.

Слободан Владушић је књижевне критике писао за српске дневне новине и недељнике попут ПолитикеДанасаНина и Печата.

Најзначајнија дела су му књиге теоријске прозе Црњански, Мегалополис (2011) и Књижевност и коментари, (2017); романи Форwард (2009), Ми избрисани (2013), Велики јуриш (2018) и Омама (2021).

Добитник је угледних признања како за свој теоријски рад тако и за уметничку прозу.

Живи у Суботици.

Улаз је слободан!

Добро дошли на Косанчићев венац!

Радно време

понедељак – петак од 8.00 – 20.00
(поручивање публикација 8.00 – 19.00)

субота од 8.00 – 15.00
(поручивање публикација 8.00 – 14.00)

Skip to content