Poseta v. d. upravnika Narodne biblioteke Srbije Biblioteci “Centar za kulturu” Kladovo

02. 08. 2021. godine

U petak 30. jula 2021, v.d. upravnika Narodne biblioteke Srbije, dr Vladimir Pištalo sa saradnicima posetio je Biblioteku “Centar za kulturu” u Kladovu.

Organizovan je obilazak multifunkcionalnog objekta koji pod svojim krovom objedinjava rad i drugih delatnosti iz oblasti kulture a ne samo bibliotečko-informacionu.

V.d. upravnika Narodne biblioteke Srbije, dr Vladimira Pištala, dočekala je direktorka biblioteke, Žaklina Nikolić sa saradnicima.

Sem bibliobusa, obišla se i pozorišno-bioskopska i koncerta sala, galerija, letnja pozornica i sama biblioteka. Istog dana, bibliotekari su uspešno završili redovnu reviziju knjižnog fonda koja se sprovodi jednom u deset godina.

U razgovoru sa predsednikom opštine Kladovo, Sašom Nikolićem, pohvaljen je rad ustanove koja je iako mala, po fondu knjiga, broju korisnika i po statusu i malog grada u unutrašnjosti Srbije, ipak izuzetno uspešna i vidljiva na kulturnoj mapi Srbije ali i Regiona, pre svega po kvalitetnim programskim aktivnostima koji služe za primer u organizaciji mnogo većim sredinama.U prilog tome govore prvo organizovane međunarodne konferencije o nematerijalnoj kulturnoj baštini Kazan kult kao i festivali bibliobusa.

Pohvaljen je i napor osnivača ustanove da se reši dugogodišnji problem prokišnjavanja krova i sanacija elektroinstalacije.Izvor:
https://www.kulturakladovo.rs/vest-Poseta-v.-d.-upravnika-Narodne-biblioteke-Srbije–_1211

Radno vreme

ponedeljak – petak od 8.00 – 20.00
(poručivanje publikacija 8.00 – 19.00)

subota od 8.00 – 15.00
(poručivanje publikacija 8.00 – 14.00)

Skip to content