Онлајн трибина „Хандке у Србији”

Учествују: Мухарем Баздуљ, Небојша Грујичић, Милена Ђорђијевић Модератор: Владимир Д. Јанковић

08.10.2020. године
НАРОДНА БИБЛИОТЕКА СРБИЈЕ
УДРУЖЕЊЕ КЊИЖЕВНИХ ПРЕВОДИЛАЦА СРБИЈЕ

Трибина се може пратити уживо преко фејсбука и инстаграма Народне библиотеке Србије.

Народна библиотека Србије и Удружење књижевних преводилаца Србије позивају вас да у четвртак, 8. октобрa 2020. у 19 сати уживо пратите онлајн трибину ХАНДКЕ У СРБИЈИ.

Трибина, која ће се одржати у Атријуму Народне библиотеке Србије, моћи ће да се прати уживо на званичној – FACEBOOK: facebook.com/nbsrb и INSTAGRAM: instagram.com/narodnabibliotekasrbije – страници Народне библиотеке Србије.

Учествују:
Мухарем Баздуљ, књижевник
Небојша Грујичић, новинар и публициста
Милена Ђорђијевић, публициста и књижевни теоретичар

Модератор:
Владимир Д. Јанковић, књижевни преводилац

Тренутак кад је Петер Хандке добио Нобелову награду за књижевност, и сви они бурни, очекивани и неочекивани тренуци који су уследили на светској културној и јавној сцени, али и код нас – и даље одјекују, или се шире попут кругова који на површини воде остану кад бачени камен потоне.
Удружење књижевних преводилаца Србије преузело је на себе задатак да, ослањајући се на своје интелектуалне и професионалне ресурсе, пружи кључан допринос објављивању Хандкеових сабраних дела у Србији. Писац који је, како својим књижевних делима, тако и својим јавним ангажманом, увек умео, а и данас уме да усталаса духове – остаје у жижи не толико као контроверзна личност, јер њему контроверза није ни блиска ни драга, већ као контроверзан феномен који хтео – не хтео изазива спорове, дискусије, поделе, али и драгоцена усаглашавања. Јер, велики светски писци имају и то својство: да својим деловањем подстичу у нама свима тако важну саборност, да се око њих и поводом њих окупљамо и размењујемо мишљења и идеје, понекад у сагласју, понекад и у конфронтацијама.
Ово је тек прва у низу трибина из серијала „Хандке у Србији”, као најава великог зборника посвећеног књижевном опусу и личности Петера Хандкеа, који ће светлост дана угледати овог децембра у Београду.

Добро дошли!

Радно време

понедељак – петак од 8.00 – 20.00
(поручивање публикација 8.00 – 19.00)

субота од 8.00 – 15.00
(поручивање публикација 8.00 – 14.00)

Skip to content