Гостовање изложбе Народне библиотеке Србије у Дому културе Студентски град

Нови град! Ко ће још да живи на овом песку?“, аутор Драган Милошевић

12-29. децембар, Дом културе Студентски град

У Дому културе Студентски град, у Великој галерији, 12. децембра отворена је изложбаНови град! Ко ће још да живи на овом песку?“, аутора Драгана Милошевића.

Како је сам аутор рекао у свом обраћању присутнима: „изложба је у Народној библиотеци Србије отворена када јој је било време, а сада гостује тамо где јој је право место!” Осим аутора на отварању говорили су председник општине Нови Београд, господин Бојан Бован и господин Вук Жугић, председник Савеза удружења омладинских радних акција.

Циљ овог гостовања је подесећање на велики ентузијазам и још веће резултате постигнуте те 1948. године у веома тешким и незахвалним условима за рад. Из песка и мочваре изникао је нови град који је данас највећа општина у Србији, са највише становника. Изложбу чине 10 тематских паноа, а мултимедијални карактер јој дају бројне фотографије које су за ово гостовање приређене у форми покретних слика (slide show) на телевизијском екрану, оригинални филмови, као и аутентични предмети из личне колекције аутора. Највредније достигнуће је свакако дигитализација часописа „Нови Београд“ који се може читати на интернет страници  Народне библиотеке Србије. Овиме је настављена и проширена сарадња са библиотеком Дома културе Студентски град.

детаљ плаката

Изложба „Нови град! Ко ће још да живи на овом песку?“ у Народној библиотеци Србије била је доступна јавности од 10-21. априла 2023. године. 

Радно време

понедељак – петак од 8.00 – 20.00
(поручивање публикација 8.00 – 19.00)

субота од 8.00 – 15.00
(поручивање публикација 8.00 – 14.00)

Skip to content