Književni razgovori sa Ninom Živančević

28.06.2019. u 19:00 h
Atrijum Narodne biblioteke Srbije

Zadovoljstvo nam je da vas 28. juna, u 19 sati, pozovemo u Atrijum Narodne biblioteke Srbije na Književne razgovore sa Ninom Živančević.

UčestvujuPavle Ćosić, lingvista, pisac i urednik u IK Kornet; Nađa Parandilović, urednica u izdavaštvu, bavi se prozodijom i eksperimentalnom fonetikom; Nina Živančević, pesnikinja, prozaistkinja, kritičarka, prevoditeljka i profesorka.

Na Književnim razgovorima sa Ninom Živančević biće dotaknute teme pesničkog, proznog i esejističkog opusa naše poznate književnice, koja će tom prilikom govoriti svoju poeziju. Poseban osvrt biće dat na nesvakidašnju knjigu Nine Živačnević Ono što se pamti, u izdanju Korneta, koja pripada pripada novom, hibridnom žanru teorijsko-proznog, antropološkog eseja, odnosno, esejističke kontemplacije u duhu anarho antropologa Dejvida Grebera, koji je u pogovoru komentarisao ovo štivo, svrstavajući ga u doba post-robotske komunikacije ANTROPOCENA.

Nina Živančević je objavila 15 knjiga poezije, 2 knjige kratkih priča, 2 romana, 3 knjige eseja. Predavala je književnost i teoriju pozorišne avangarde na univerzitetima i institutima u Americi i Evropi. Izvodi poetske performanse sa poznatim umetnicima. Dela je objavila na srpskom, engleskom i francuskom. Živi u Parizu.

Radno vreme

ponedeljak – petak od 8.00 – 20.00
(poručivanje publikacija 8.00 – 19.00)

subota od 8.00 – 15.00
(poručivanje publikacija 8.00 – 14.00)

Skip to content