Посета в. д. управника Народне библиотеке Србије Библиотеци “Центар за културу” Кладово

02. 08. 2021. године

У петак 30. јула 2021, в.д. управника Народне библиотеке Србије, др Владимир Пиштало са сарадницима посетио је Библиотеку “Центар за културу” у Кладову.

Организован је обилазак мултифункционалног објекта који под својим кровом обједињава рад и других делатности из области културе а не само библиотечко-информациону.

В.д. управника Народне библиотеке Србије, др Владимира Пиштала, дочекала је директорка библиотеке, Жаклина Николић са сарадницима.

Сем библиобуса, обишла се и позоришно-биоскопска и концерта сала, галерија, летња позорница и сама библиотека. Истог дана, библиотекари су успешно завршили редовну ревизију књижног фонда која се спроводи једном у десет година.

У разговору са председником општине Кладово, Сашом Николићем, похваљен је рад установе која је иако мала, по фонду књига, броју корисника и по статусу и малог града у унутрашњости Србије, ипак изузетно успешна и видљива на културној мапи Србије али и Региона, пре свега по квалитетним програмским активностима који служе за пример у организацији много већим срединама.У прилог томе говоре прво организоване међународне конференције о нематеријалној културној баштини Казан култ као и фестивали библиобуса.

Похваљен је и напор оснивача установе да се реши дугогодишњи проблем прокишњавања крова и санација електроинсталације.



Извор:
https://www.kulturakladovo.rs/vest-Poseta-v.-d.-upravnika-Narodne-biblioteke-Srbije–_1211

Радно време

понедељак – петак од 8.00 – 20.00
(поручивање публикација 8.00 – 19.00)

субота од 8.00 – 15.00
(поручивање публикација 8.00 – 14.00)

Skip to content