Предавање „Вера Достојевског“ – предавач филозоф Владимир Меденица

Уживо на FACEBOOK налогу Народне библиотеке Србије


04. 06. 2021. године
Башта Центра словенских култура Народне библиотеке Србије
(некадашња Кафе-књижара)

Позивамо вас да дођете 4. јуна 2021. године, у 18 сати, у башту Центра словенских култура (некадашња Кафе-књижара) Народне библиотеке Србије на предавање „Вера Достојевског“ које ће одржати филозоф Владимир Меденица.

Реч је о другом у низу мини-циклуса предавања поводом 200 година од рођења Ф. М. Достојевског и обележавања Дана словенске писмености.

Достојевски је био писац на кога је највише утицалo хришћанство – његов животни позив се огледа у настојању да се укаже пут ка светлости вере. Вера Достојевског говори о апологији Божанског стварања, али и о значају земље и човека који се за њега испољава у саборном и васељенском јединству.

Сви заинтересовани који нису у могућности да физички присуствују предавању, биће у прилици да га испрате уживо онлајн преко званичне фејсбук странице Народне библиотеке Србије као и у одложеном термину преко јутјуб канала.

Владимир Меденица је православни филозоф, публициста, власник и главни уредник издавачке куће „Логос“. Објавио је велики број књига и превода из области руске православне мисли и књижевности.


Програм се одржава у оквиру Центра словенских култура Народне библиотеке Србије, основаног под покровитељством Форума словенских култура и Министарства културе и информисања Републике Србије, а има за циљ да се, кроз предавања, радионице, изложбе, филмске пројекције, тематске клубове и друге сродне активности и пројекте, направи још једна важна спона међу словенским културама.

Добро дошли!

Радно време

понедељак – петак од 8.00 – 20.00
(поручивање публикација 8.00 – 19.00)

субота од 8.00 – 15.00
(поручивање публикација 8.00 – 14.00)

Skip to content