Писац у библиотеци, вечери на Косанчићу – гост академик и писац Горан Петровић

22. 04. 2021. године

22. априла 2021. године, у 18 сати, на локалитету на Косанчићевом венцу, отворена је нова сезона циклуса представљања наших еминентних књижевних и других уметничких стваралаца, под називом Вечери на Косанчићу. Специфичност ове манифестације јесте та да гост представља своја нова, досад још увек непредстављена дела, те да упознаје јавност са садржајима са којима се није сусрела.

Гост првих Вечери на Косанчићу био је писац и академик Горан Петровић, који је први пут читао одломке из свог новог, необјављеног романа.

Креирању несвакидашње атмосфере на овом посебном локалитету, у присуству бројне публике, допринео је и гудачки квартет “Ларимар” (Лана Ераковић, Јана Чокић, Тијана Димитров, Магдалена Матић).

Програм се могао пратити уживо и онлајн преко званичне фејсбук странице Народне библиотеке Србије, као и у одложеном термину – преко јутјуб канала.

Вечери на Косанчићу обнављају се у години када се обележава 80 година од уништења зграде Народне библиотеке Србије и њеног готово целокупног књижног фонда у Другом светском рату, са циљем повратка писаца, књижевности и читалаца, као и других уметничких стваралаца, на Косанчићев венац, који постаје стварни и симболички простор сећања, обнове и стварања.

Добро дошли у Народну библиотеку Србије на Косанчићевом венцу!

Радно време

понедељак – петак од 8.00 – 20.00
(поручивање публикација 8.00 – 19.00)

субота од 8.00 – 15.00
(поручивање публикација 8.00 – 14.00)

Skip to content