Вече посвећено Амосу Озу

Учествују:
Вида Огњеновић
Иван Ивањи
и Филип Давид


02.04.2019. у 18:00 h
18h, Атријум Народне библиотеке Србије
20h, Амфитеатaр Народне библиотеке Србије

Улаз је слободан!
Добро дошли!!

Позивамо вас да 2. априла, у 18 и 20h, дођете у Народну библиотеку Србије на вече посвећено Амосу Озу, недавно преминулом израелском књижевнику.


Програм у 18h, у Атријуму, отвара трибина на којој ће о Озовом стваралаштву говорити књижевници: Вида Огњеновић, Иван Ивањи и Филип Давид.

У 20h, у Амфитеатру, приказује се израелски документарни филм Природа снова (режија Јонатан Цур и Маша Цур, 2009). Реч је о остварењу у коме се приказују две године живота Амоса Оза, његовог дружења са колегама писцима и читаоцима у Израелу и широм света као и рада на промовисању идеје о дводржавном решењу израелско-палестинског конфликта.

Амос Оз рођен је 1939. године у Јерусалиму, где је студирао филозофију и књижевност на Хебрејском универзитету. Сматра се једним од највећих израелских писаца и интелектуалаца савременог доба. Поред књижевности, посветио се и сталном промишљању израелско-палестинских односа; заговорник је мира на Блиском истоку. Добитник је многих међународних књижевних награда и аутор књижевних дела, међу којима су романи: Црна кутијаПознавати женуФимаНе одлази ноћасИсто мореМој Михаел и Јуда; романсирана аутобиографија: Прича о љубави и тами; документарна прозна дела: На тлу ИзраелаПадине ЛибанаИзраел, Палестина и мир и Почетак приче. Преминуо је 28. децембра 2018. године.

Догађај организују Амбасада Израела, издавачака кућа Лагуна и Народна библиотека Србије.

Улаз је слободан.
Добро дошли!

Радно време

понедељак – петак од 8.00 – 20.00
(поручивање публикација 8.00 – 19.00)

субота од 8.00 – 15.00
(поручивање публикација 8.00 – 14.00)

Skip to content