Управник Народне библитоеке Србије др Владимир Пиштало учествовао на библиотечким конференцијама у УАЕ

14. 11. 2021. године

Управник Народне библиотеке Србије др Владимир Пиштало, са сарадницом Бебом Станковић, библиотекарком саветницом из сектора међународне сарадње Народне библиотеке Србије, узео је учешће у библиотечким конференцијама, које су се одржале у УАЕ, у Емирату Шарџа, у организацији Америчког библиотекарског друштва и Сајма књига Шарџа.

Прва конференција 8 – 9. новембра 2021 – “Visibility, Engagement, Impact, Collaboration”, окупила је представнике националних библиотека из целог света – УАЕ, Саудијске Арабије, Катара, Кувајта, Ческе, Ирске, Француске, Јужне Африке, Сенегала, Пољске, САД, Сејшела, Јерменије…

Kао и друга 10 – 11. новембра 2021, која је проширила листу учесницима из Бахреина, Ирака, Јордана, и других земаља Блиског Истока.

Акценат сва четири дана је махом био стављан на искуства током COVID пандемије, дигитализацију, на тешкоће са којима се срећемо током пандемије и библиотечке услуга помоћу којих можемо да их превазилазимо.
Договорена је сарадња са многим колегама – већ током наредног месеца из Народне библиотеке Србије путује 100 дечијих књига у Библиотеку “House of Wisdom”, у Шарџи, за формирање дечије колекције књига за наше исељенике у Емиратима.

Радно време

понедељак – петак од 8.00 – 20.00
(поручивање публикација 8.00 – 19.00)

субота од 8.00 – 15.00
(поручивање публикација 8.00 – 14.00)

Skip to content