Tрибинa поводом објављеног дела „Суперинтелигенција” Ника Бострома (превео Горан Рујевић; издавач Академска књига, 2018)

Учествују:
проф. др Милан Ћирковић,
проф. др Дамир Смиљанић,
проф. др Слободан Перовић,
Горан Рујевић и
проф. др Војин Ракић
.


23.04.2019. у 19:00 h
Атријум Народне библиотеке Србије

Улаз је слободан!
Добро дошли!!

Народна библиотека Србије и Академска књига вас позивају да 23. априла, у 19 сати, дођете у Атријум Народне библиотеке Србије на трибину поводом објављеног дела Суперинтелигенција Ника Бострома (превео Горан Рујевић; издавач Академска књига, 2018).


Учествују: проф. др Милан Ћирковић, проф. др Дамир Смиљанић, проф. др Слободан Перовић, Горан Рујевић и проф. др Војин Ракић.


Учесници трибине ће покушати да одговоре на следеће питање: „Шта ће се десити када се појави вештачка интелигенција која човека надмашује у општој интелигенцији?”.

Повод за трибину која се одржава на Светски дан књиге и ауторског права јесте Суперинтелигенција филозофа Ника Бострома, у којој су темељно размотрени могући начини на које суперинтелигенција може да се појави, те како треба промишљати о изазовима са којима се можемо суочити тим поводом, као и о могућим решењима.

Вештачке интелигенције излазе из домена научне фантастике и ступају у стварност, а ускоро ће ступити и у нашу свакодневицу. Машински умови аутоматизују многобројне процесе које су претходно обављали људски делатници и притом их ефикасније извршавају. Све наведено наводи на то да је проблем суперинтелигенције заправо средишње питање времена у коме живимо.


Улаз је слободан!
Добро дошли!

Радно време

понедељак – петак од 8.00 – 20.00
(поручивање публикација 8.00 – 19.00)

субота од 8.00 – 15.00
(поручивање публикација 8.00 – 14.00)

Skip to content