Трећи Међународни дан светлости

Учествују: Мирјана Прљевић, Дарко Танасковић, и Дарко Доневски. Модератор: Милена Ђорђијевић. Уредник програма и реализатор манифестације Међународног дана светлости у Србији: Зорица Матић.

29.05.2020. у 18:00 h
Трибина „Види светлост. Аватар” одржаће се 29. маја, у 18 сати, на онлајн Zoom скупу који ће бити емитован уживо на нашим друштвеним мрежама.

Задовољство нам је да вас обавестимо да ће ове године Народна библиотека Србије подржати Трећи Међународни дан светлости, који ће бити обележен трибином и конкурсом из различитих области стваралаштва, науке и дечје едукације.

Трибина под насловом Види светлост. Аватар одржаће се 29. маја, у 18 сати, на онлајн Зоом скупу који ће уживо бити емитован у петак, 29. маја, у 18 сати, на нашим друштвеним мрежама.

Учествују:
Мирјана Прљевић, ауторка TESLIANUM® Almanaha; међународна саветница за стратешко планирање; оснивач, власник и директорка фирме „Сqуаре Цомпасс Цонсултинг“,
Дарко Танасковић, професор универзитета, оријенталиста, бивши амбасадор Србије при УНЕСКО,
и Дарко Доневски, астрофизичар, Центар за промоцију науке.

У разговору ће се укључити и проф. др Растко Ћирић, доајен илустрације и анимације. Модератор: Милена Ђорђијевић, Народна библиотека Србије. Линк преко кога се може пратити наведена трибина биће назначен у наредном периоду.

Уредник програма и реализатор манифестације Међународног дана светлости у Србији је Зорица Матић.

Након успешно организоване Међународне године светлости и светлосних технологија 2015. године у чијем обележавању је учествовало 147 земаља света, а међу којима се бројним активностима и програмима истакла и Србија, УНЕСКО је усвојио Међународни дан светлости који ће се обележавати једном годишње. Проглашењем на 39. седници Генералне конференције УНЕСКО-а од 7. до 22. новембра 2017, први Међународни дан светлости одржан је 16. маја 2018. године.Програм манифестације можете преузети овде.

Обавештења о овим догађајима можете пратити на платформама:

Dan Svetlosti

IDL Serbia

NBS FB

Пратите нас на друштвеним мрежама и платформама

Радно време

понедељак – петак од 8.00 – 20.00
(поручивање публикација 8.00 – 19.00)

субота од 8.00 – 15.00
(поручивање публикација 8.00 – 14.00)

Skip to content