Представљање: СТО СЛОВЕНСКИХ РОМАНА: „ЧЕТВРТАК” Здравке ЕВТИМОВЕ – Центар словенских култура

АТРИЈУМ Народне библиотеке Србије

Уживо онлајн догађај на Фејсбук налогу Народне библиотеке Србије

28/04/2022.

Позивамо вас да 28. априла 2022. године, у 19 сати дођете у Атријум Народне библиотеке Србије где ће, у оквиру програма Центра словенских култура, бити одржано представљање романа Четвртак бугарске књижевнице Здравке Евтимове.

Учествују:
Гојко Божовић
Весна Тријић

Четвртак Здравке Евтимове је роман о судбини Источне Европе након пада Берлинског зида, о израженим социјалним неједнакостима, транзицији и о људима који покушавају да пронађу сопствено место у свету који се мења из корена. У животима својих пет јунакиња, које прати кроз епохална друштвена и историјска збивања, Здравка Евтимова, сугестивним приповедањем, оличава бугарско друштво у целини. Њена прича, међутим, није далеко ни од нашег, српског искуства.

Здравка Евтимова једна је од најистакнутијих савремених бугарских књижевница, председница бугарског ПЕН центра. Пише романе и кратке приче, а позната је и као преводилац са енглеског, немачког и француског језика. Роман Четвртак, за који је добила Награду Савеза бугарских писаца, преведен је на енглески, кинески, италијански и македонски језик. У Србији, објављен је у едицији Сто словенских романа издавачке куће Архипелаг.

  • Програм се може пратити и уживо онлајн преко званичне Фејсбук странице Народне библиотеке Србије и у одложеном гледању преко Јутјуб канала.

Добро дошли на програме Центра словенских култура!
Добро дошли у Атријум Народне библиотеке Србије!

Радно време

понедељак – петак од 8.00 – 20.00
(поручивање публикација 8.00 – 19.00)

субота од 8.00 – 15.00
(поручивање публикација 8.00 – 14.00)

Skip to content