Аутор: Бранибор Дебељковић
Наслов: Стара српска фотографија
Година издања: 2005.

Бранибор Дебељковић (аутор, фотограф), Душан Дебељковић (аутор додатног текста), Драгана Рајков, Александар Цветковић (преводиоци)/ Београд: Народна библиотека Србије, 2005. / формат: 22 cm; обим: 287 страна; повез: тврди са омотницом; писмо: ћирилица/латиница.

Због значаја за српску културу, а посебно фотографију, професор Дебељковић је континуирано вршио даља истраживања и припремао ново издање које је требало да садржи допунске материјале. Нажалост није стигао да заврши посао. Народна библиотека је зато одлучила да у сарадњи са сином Душаном Дебељковићем штампа ново издање “Старе српске фотографије”, користећи постојећи негативски материјал. Нажалост један део материјала није могао бити пронађен, па су стога фотографије чији су негативи изгубљени скениране и обрађене и тако унесене у књигу. Незнатни део новог материјала, као што су полеђине са ознакама фотографских атељеа, унет је у ново издање.

Надам се да ће ова књига освежити интерес за историју наше фотографије и остати основна литература за сваког који жели да се њоме бави.