СРБИЈА ПОЧАСНИ ГОСТ 39. САЈМА КЊИГА У ЉУБЉАНИ

Љубљана, Словенија

У понедељак 20. новембра отворен је 39. Сајам књига у Љубљани под називом Беседа беседи”. Република Србија је почасни гост овогодишњег сајма који је на свечаној церемонији отворила председница Републике Словеније Наташа Пирц Мусар, а у име Министарства културе Републике Србије обратио се државни секретар Миодраг Ивановић.

Министарство културе Републике Србије у сарадњи са Народном библиотеком Србије и Вуковом задужбином реализује гостовање наше државе на овогодишњем сајму књига. На штанду Србије  изложена су значајна издања установа културе, као и преводи дела наших аутора на стране језике. Изложена су издања Народне библиотеке Србије, Архива Југославије, Етнографског музеја, Природњачког музеја, Музеја савремене уметности, Музеја наивне и маргиналне уметности у Јагодини, Ансамбла народних игара и песама Србије – Коло, ИК Агора, ИК Албатрос Плус, ИК Лагуна, ИК Партенон, као и словеначка издања Политикиног забавника

Током трајања сајма организовани су панел разговори са српским и словеначким ауторима из области народне књижевности, савремене поезије и прозе, превода, стрипа и стваралаштва за децу.

 

Сајам књига у Љубљани траје до недеље 26. новембра.

Радно време

понедељак – петак од 8.00 – 20.00
(поручивање публикација 8.00 – 19.00)

субота од 8.00 – 15.00
(поручивање публикација 8.00 – 14.00)

Skip to content