Разговор с поводом: зборник радова – Македонски и српски роман на прелазу у нови миленијум (упоредни аспекти)

22. 10. 2021. године
Учествују: др Бојан Јовић, др Бојан Чолак, др Марија Грујић и др Тијана Тропин.

Атријум Народне библиотеке Србије

Задовољство нам је да вас позовемо да у оквиру Центра словенских култура 22. октобра 2021, у 18 сати, дођете у Атријум Народне библиотеке Србије, на разговор о македонском и српском роману на прелазу у нови миленијум.
Повод за разговор је објављени зборник радова – Македонски и српски роман на прелазу у нови миленијум (упоредни аспекти), у издању Института за македонску књижевност у Скопљу, 2020. године (ур. проф. др Јасмина Мојскијева-Гушева и др Бојан Јовић).

Учествују: др Бојан Јовић, др Бојан Чолак, др Марија Грујић и др Тијана Тропин.
Модератор: Милена Ђорђијевић.

– У разговору ће бити речи о новим тенденцијама које се јављају у савременом македонском и српском роману; о томе како се у њему огледа наша савременост; о транспоновању савремености у уметничко дело; о критици потрошачког друштва, еколошким проблемима, маргинализованим групама, сексуалним идентитетима, глобализму, дезоријентисаности и другим темама блиским нашем свакодневном животу које су тематизоване у македонском и српском роману.

Центар словенских култура Народне библиотеке Србије, основан под покровитељством Форума словенских култура и Министарства културе и информисања Републике Србије, има за циљ да се, кроз предавања, радионице, изложбе, филмске пројекције, тематске клубове и друге сродне активности и пројекте, направи још једна важна спона међу словенским културама.УЖИВО на нашем FACEBOOK налогу !

Добро дошли у Центар словенских култура Народне библиотеке Србије!

Радно време

понедељак – петак од 8.00 – 20.00
(поручивање публикација 8.00 – 19.00)

субота од 8.00 – 15.00
(поручивање публикација 8.00 – 14.00)

Skip to content