Примопредаја конзервираних и дигитализованих уговора из Збирке међународних уговора Министарства спољних послова Републике Србије

АТРИЈУМ Народне библиотеке Србије

У уторак, 19. марта 2024. године, у 12 сати, у Атријуму Народне библиотеке Србије биће извршена примопредаја конзервираних и дигитализованих уговора из Збирке међународних уговора Министарства спољних послова Републике Србије.

Примопредају ће извршити управник Народне библиотеке Србије др Владимир Пиштало и Државни секретар амбасадор Горан Алексић, Министарство спољних послова Републике Србије.

На основу Споразума о сарадњи између Министарства спољних послова и Народне библиотеке Србије у области конзервације и дигитализације Збирке међународних уговора, тимови Народне библиотеке Србије су кренули у конзервацију и дигитализацију билатералних и мултилатералних уговора чија је потписница Република Србија или њени државноправни претходници.

Збирка, која се чува у згради Министарства спољних послова Републике Србије, садржи преко 12.000 међународних споразума који су склапани између наше и других земаља у периоду од 1860. године до данашњих дана, од Кнежевине Србије и Краљевине Србије, Краљевине СХС и Краљевине Југославије, преко ФНРЈ, СФРЈ, СРЈ и СЦГ, до Републике Србије.

Народна библиотека Србије конзервирала је укупно 128 најоштећенијих и највреднијих докумената Збирке, које је потом и дигитализовала (у резолуцији 300 dpi у PDF-у).

Радно време

понедељак – петак од 8.00 – 20.00
(поручивање публикација 8.00 – 19.00)

субота од 8.00 – 15.00
(поручивање публикација 8.00 – 14.00)

Skip to content