Представнице Народне библиотеке Србије на конференцији AJL 2023

Биљана Албахари и Тамара Бутиган Вучај из Народне библиотеке Србије учествовале су на глобалној онлајн конференцији Удружења јеврејских библиотека (Association of Jewish Libraries – AJL), која је одржана од 19. до 22. јуна под слоганом: Свет могућности, https://jewishlibraries.org/2023-digital-conference/.

Панел сесија Представљање колекција јеврејске заједнице у библиотекама и архивима земаља некадашње Југославије одржана је 22. јуна у периоду од 15 сати по српском времену. Биљана Албахари представила је најзначајније јеврејске колекције у земљама некадашње Југославије, а Тамара Бутиган Вучај тематску дигиталну збирку „Јеврејска периодика“ у оквиру Дигиталне НБС, https://digitalna.nb.rs/sf/NBS/TematskeZbirke/jevrejska_periodika .

Захваљујући дигиталној збирци „Јеврејска периодика“, коју Народна библиотека Србије креира у партнерству са Библиотеком Матице српске, Градском библиотеком Суботице и Универзитетском библиотеком „Светозар Марковић“, а у оквиру сарадње са Националном библиотеком Израела, Народна библиотека Србије налази се на мапи Удружења јеврејских библиотека, https://jewishlibraries.org/mapping-ajl/ .

Радно време

понедељак – петак од 8.00 – 20.00
(поручивање публикација 8.00 – 19.00)

субота од 8.00 – 15.00
(поручивање публикација 8.00 – 14.00)

Skip to content