Представљање Зборника радова стручног скупа „Сарадња библиотека са библиотекама традиционалних цркава и верских заједница у Републици Србији“

26. 04. 2021. године

Задовољство нам је да вас позовемо да 26. априла, у 12 сати, дођете у Атријум Народне библиотеке Србије на представљање Зборника радова стручног скупа „Сарадња библиотека са библиотекама традиционалних цркава и верских заједница у Републици Србији“
(ур. Катарина Јаблановић, Народна библиотека „Стефан Првовенчани“, Краљево, 2020).

Дозвољени број физичких посетилаца програма, у складу са епидемиолошким мерама је 15.
– Сви заинтересовани биће у прилици да програм прате и уживо онлајн преко фејсбук странице Народне библиотеке Србије.

Учествују:
Катарина Јаблановић, уредница,
проф. др Добрила Бегенишић, ауторка прилога у Зборнику,
и др Зоран Недељковић, учесник стручног скупа.

Стручни скуп „Сарадња библиотека са библиотекама традиционалних цркава и верских заједница у Републици Србији“ одржан је 5, 6. и 7. октобра 2020. године, у краљевачкој Библиотеци.

Тема скупа, по коме је и насловљен Зборник, одабрана је стога што се њој сразмерно мало пажње придавало у стручној јавности. С друге стране, у оквиру поменуте главне теме, разматрана су и питања осветљавања историје библиотека традиционалних цркава и верских заједница, рад на попису, обради и заштити старе и ретке књиге, размена искуства и сарадња на сређивању библиотечке грађе, издања библиотека и традиционалних цркава, богаћење колекција јавних библиотека изворима из области религије са идејом да се прикажу досадашњи резултати рада, размене знања и искусатва и иницирају нови пројекти.

Зборник „Сарадња библиотека са библиотекама традиционалних цркава и верских заједница у Републици Србији“ објављен је уз помоћ Министарства културе и информисања Републике Србије и Града Каљево.Добро дошли!

Радно време

понедељак – петак од 8.00 – 20.00
(поручивање публикација 8.00 – 19.00)

субота од 8.00 – 15.00
(поручивање публикација 8.00 – 14.00)

Skip to content