Представљање монографије „Non omnis moriar: о поезији и смрти у опусу Владана Деснице” Владана Бајчете

АТРИЈУМ Народне библиотеке Србије

02/12/2022.

Задовољство нам је да вас позовемо да дођете 2. децембра 2022. године, у 19 сати, у Атријум Народне библиотеке Србије на представљање монографије Non omnis moriar: о поезији и смрти у опусу Владана Деснице Владана Бајчете (Институт за књижевност и уметност).

Учествују:
др Марко Аврамовић
др Марко Радуловић
др Владан Бајчета

У овој научној монографији Владан Бајчета доноси мање познат портрет Владана Деснице, једног од најзначајнијих писаца који је стварао на српском језику. Реч је о Десничином песничком стваралаштву које није осветљено у толикој мери колико његова проза али се, када је у питању тема смрти у Десничином опусу (једне од упоришних тачака његове уметности), аутор осврће и на романе као и на драмска дела овог великог писца.

Владан Бајчета (1985) дипломирао је на групи за српску и светску књижевност Филолошког факултета Универзитета у Београду, где је завршио мастер и докторске академске студије. Виши је научни сарадник Института за књижевност и уметност у Београду на Одељењу за историју српске књижевне критике и метакритике. Монографије: Борислав Михајловић Михиз: критичар и писац (2021); Non omnis moriar: о поезији и смрти у опусу Владана Деснице (2022).

Програм се може пратити и уживо онлајн преко званичне Фејсбук странице Народне библиотеке Србије и у одложеном гледању преко Јутјуб канала Народне библиотеке Србије.

Добро дошли у АТРИЈУМ Народне библиотеке Србије!

Радно време

понедељак – петак од 8.00 – 20.00
(поручивање публикација 8.00 – 19.00)

субота од 8.00 – 15.00
(поручивање публикација 8.00 – 14.00)

Skip to content