Представљање књиге УСПОН И ПАД МАЛОГ БЕОГРАДА, аутора Бојана Вујчића

АТРИЈУМ Народне библиотеке Србије

АТРИЈУМ Народне библиотеке Србије.

Задовољство нам је да вас позовемо да дођете 26. јуна 2024. године, у 19 сати, у Атријум Народне бибиотеке Србије, на представљање књиге УСПОН И ПАД МАЛОГ БЕОГРАДА, аутора Бојана Вујчића.

Kњига “Успон и пад малог Београда” Бојана Вујчића, објављена је 2023. године од стране ЈУ Завичајни музеј Градишка, а промовисана је на посљедњем Међународном сајму књига у Београду, на штанду Републике Српске.

Књига “Успон и пад малог Београда” говори о српском грађанском слоју у Босанској Градишци (данас Градишка) крајем 19. и почетком 20. вијека, када моћни трговци покрећу културно – просвјетни препород у граду који је због највећег броја друштава (25) резултирао епитетом “мали Београд”. Књига говори о славним личностима које су значајно утицале на ток историјских дешавања на Балкану и шире, а које су рођене у Градишци (Васо Видовић, Вељко и Васо Чубриловић, браћа Суботићи, прота Душан Суботић, Владимир и Даринка Малић и др.)
Горе поменуту књигу је пратила изложба портрета знаменитих личности за коју је накнадно одштампан каталог “Виновници малог Београда”, који ћемо такође промовисати.

На представљању књиге говорити ће Дејан Јовановић (унук трговца и предсједника СПД “Бранко” у Градишци прије Првог свјетског рата Ђорђа Малића), Вера Вујчић (унука Вељка Чубриловића), академик Гојко Суботић и Бојан Вујчић.

Улаз је слободан!
Добро дошли у Народну библиотеку Србије!

Радно време

понедељак – петак од 8.00 – 20.00
(поручивање публикација 8.00 – 19.00)

субота од 8.00 – 15.00
(поручивање публикација 8.00 – 14.00)

Skip to content