Представљање књиге „Приручник за покретање лабораторија у галеријама, библиотекама, архивима и музејима“ из едиције Савремена библиотека

Кафе-књижара Народне библиотеке Србије

26/05/2023.

Задовољство нам је да Вас позовемо да у петак, 26. маја 2023. године, у 10 сати, дођете у Кафе-књижару Народне библиотеке Србије на представљање књиге Приручник за покретање лабораторија у галеријама, библиотекама, архивима и музејима, у издању Народне библиотеке Србије, у оквиру едиције Савремена библиотека.

Књигу ће представити:

др Добрила Бегенишић, уредница едиције Савремена библиотека, Народна библиотека Србије

Милена Добрева Макфирсон, ауторка

Сали Чејмберс, ауторка

Андрија Сагић, Библиотека „Милутин Бојић“

Тамара Бутиган Вучај, Народна библиотека Србије

Приручник за покретање лабораторија у галеријама, библиотекама, архивима и музејима превод је публикације „Open a GLAM Lab“, настале у оквиру једног иновативног подухвата – Спринта до књиге, петодневног догађаја током кога је њених шеснаест аутора уткало знања и искуства о формирању, вођењу и одржавању иновационих лабораторија у сфери дигиталног културног наслеђа у овај приручник којим су обухваћене актуелне теме из сектора културе, укључујући отворене повезане податке, примену вештачке интелигенције, развој софтверских алата, нове колаборационе приступе, као и питања која се тичу одрживости и финансирања, уз мноштво примера добре праксе из целог света.

Добро дошли у кафе-књижару Народне библиотеке Србије!

Радно време

понедељак – петак од 8.00 – 20.00
(поручивање публикација 8.00 – 19.00)

субота од 8.00 – 15.00
(поручивање публикација 8.00 – 14.00)

Skip to content