Представљање књиге НОВА БИБЛИОТЕКА – иновативност и социјална улога библиотека, Јасмине Нинков

Амфитеатар Народне библиотеке Србије

26/09/2023.

Задовољство нам је да вас позовемо да дођете у Народну библиотеку Србије 26. септембра 2023. године, у 12 сати, на представљање књиге Јасмине Нинков Нова библиотека – иновативност и социјална улога библиотека (издавач: Интернет клуб Љиг, Педагошки факултет Сомбор).

Учествују:
Проф. др Жељко Вучковић, Kатедра за библиотекарство, Педагошки факултет Сомбор, Универзитет у Новом Саду

Др Слађана Илић, научни сарадник, Библиотека града Београда

Проф. др Гордана Рудић, шеф Катедре за библиотекарство, Педагошки факултет Сомбор, Универзитет у Новом Саду

Мирко Марковић, дипломирани библиотекар саветник, председник Управног одбора Интернет клуба

Јасмина Нинков, ауторка књиге

Модератор: Никола Вукановић, Народна библиотека Србије.

Јасмина Нинков, дипломирани политиколог и дипломирани библиотекар саветник, директорка је Библиотеке града Београда, највеће јавне библиотеке у Србији, од 2009. године. Била је директор Библиотеке „Милутин Бојић“ у Београду од октобра 2002. године до јуна 2009. Руководилац је великог броја домаћих пројеката, од којих је најважнији Бисис, и активни учесник међународних пројеката у области дигитализације, културне баштине и коришћења нових технологија у посредовању културних садржаја: Europeana Awareness, Di-XL (Dissemination and eXploration through Libraries), LoCloud, АxcessIT, AxcessIT plus, Puлman, Calimera, и Еразмус пројеката Itself, Essential и Digiblend.

Активно објављује текстове у домаћој и страној периодици о књизи, читању, библиотекарству, европским интеграцијама. Учествовала је на бројним стручним скуповима, семинарима и међународним конференцијама. Аутор је многих стручних текстова, као и књига „Библиотеке XXI века“ и „Бити библиотекар“ (коауторство).

Добитник је великог броја награда: Повеља Библиотекарског друштва Србије за допринос библиотекарству, Награда Марија Илић-Агапова за најбољег библиотекара у Београду, Награда Запис Библиотекарског друштва Србије за трајан допринос библиотекарству Србије, Награда Ђура Даничић за допринос библиотекарству и култури, Награда Јанко Шафарик за трајан допринос култури Србије, Награда Златни Беочуг за трајни допринос култури Београда, Вукова награда за допринос култури Србије 2020. године.

Члан је Комисије за доделу виших стручних звања у библиотечко-информационој делатности и Комисије за акредитацију програма сталног стручног усавршавања Народне библиотеке Србије.

На светском нивоу члан је Регионалног савета светске библиотечке асоцијације ИФЛA за Европу (IFLA Europe Regional Division Committee) и члан Сталног комитета Метрополитан секције ИФЛА-е (IFLA Metropolitan Section Standing Committee member).

Опширније о књизи Јасмине Нинков Нова библиотека – иновативност и социјална улога библиотека: https://www.internet.edu.rs/index.php/pr-i/150-iz-r-c-nzi

Добро дошли у Амфитеатар Народне библиотеке Србије!

Радно време

понедељак – петак од 8.00 – 20.00
(поручивање публикација 8.00 – 19.00)

субота од 8.00 – 15.00
(поручивање публикација 8.00 – 14.00)

Skip to content