Представљање књиге „Бука руске авангарде” Корнелије Ичин

Атријум Народне библиотеке Србије

31/05/2023.

Задовољство нам је да вас позовемо да дођете 31. маја 2023, у 19 сати, у Атријум Народне библиотеке Србије на представљање књиге „Бука руске авангарде” Корнелије Ичин, у издању Матице српске, 2023. године.

Говоре:

проф. др Корнелија Ичин

проф. др Ирина Суботић

др Бојан Јовић 

др Василиса Шљивар

Бука руске авангарде Корнелије Ичин нуди посве нов поглед на руску авангарду с почетка 20. века јер је посматра у контексту филозофских концепција и нових научних открића. У овој књизи се на нов начин разматра уметност футуриста (дијалог Хлебњикова с концепцијом државе Платонова, заум Кручониха и његов утицај на супрематизам Маљевича, конструктивистичка поезија Ивана Аксјонова и слике Александре Екстер), обериута (стваралаштво Хармса у контексту религиозних размишљања и Веденског у контексту космогонијских процеса), те сликара, који су сарађивали с футуристима (Маљевич, Филонов, Чекригин, Гончарова, Ларионов).

Бука руске авангарде састоји се од радова које је проф. др Корнелија Ичин писала током десет година и објављивала у страној научној периодици на руском језику. Ови радови су имали велики одјек у научној средини, будући да је проф. др Корнелија Ичин велики и у свету познати зналац руске авангарде и руске књижевности 20. века у целини.

Бука руске авангарде на српском језику, несумњиво, јесте потребна књига не само за специјалисте за руску књижевност, него и за све које интересује руска авангардна поезија и ликовна уметност.

Добро дошли у Атријум Народне библиотеке Србије!

Радно време

понедељак – петак од 8.00 – 20.00
(поручивање публикација 8.00 – 19.00)

субота од 8.00 – 15.00
(поручивање публикација 8.00 – 14.00)

Skip to content