Представљање филма “Слика из слике” Блажа Поповића

УЖИВО на FACEBOOK налогу Народне библиотеке Србије
Атријум Народне библиотеке Србије

15/03/2022.

Поводом сарадње Народне библиотеке Србије и Галерије Матице српске и велике међународне изложбе у Галерији Матице српске Миграције у уметности – уметност миграција, у Атријуму Народне библиотеке Србије ће у понедељак, 14. марта 2022. године, у 13.00 сати бити представљен филм Слика из слике Блажа Поповића.

Галерија Матице српске је у сарадњи са сценаристом и режисером Блажом Поповићем креирала документарни филм Слика из слике, који говори о историји чувеног дела Сеоба Срба под патријархом Арсенијем III Чарнојевићем 1690. године Паје Јовановића. Кроз причу о Јовановићевом животу и стваралаштву, као и занимљивим „миграцијама” саме слике, публика ће имати прилику да сазна више о ремек-делу које је заживело у српској визуелној култури као једно од најупечатљивијих представа.

Након пројекције, о филму ће говорити Блажо Поповић и мр Данило Вуксановић, један од аутора изложбе Миграције у уметности – уметност миграција и програмски директор Галерије Матице српске, док ће поздравну реч присутнима упутити др Тијана Палковљевић Бугарски управница Галерије Матице српске и др Владимир Пиштало управник Народне библиотеке Србије.

Радно време

понедељак – петак од 8.00 – 20.00
(поручивање публикација 8.00 – 19.00)

субота од 8.00 – 15.00
(поручивање публикација 8.00 – 14.00)

Skip to content