Предавање др Александре Тртовац „Проналажење информација у дигиталним библиотекама”

07.03.2019. у 12:00 h
Амфитеатар НБС
Улаз је слободан

Позивамо вас да дођете на предавање „Проналажење информација у дигиталним библиотекама” др Александре Тртовац, које ће се одржати у четвртак, 7. марта, у 12 сати, у Амфитеатру Народне библиотеке Србије. Програм се организује поводом објављивања истоимене књиге, у издању Универзитетске библиотеке „Светозар Марковић” (2018).

На предавању ће бити речи о начину проналажења информација у дигиталним библиотекама, као и о могућностима веће прецизности у добијеним резултатима претраживања. Основна хипотеза др Тртовац јесте да је коришћење напредних метода и технологија боље и прецизније у односу на постојеће традиционалне методе рада у библиотекама.

Др Александра Тртовац је дугогодишња библиотекарка у Универзитетској библиотеци „Светозар Марковић” у Београду. Тренутно ради на пословима главног редактора електронског каталога COBISS, као и на изради метаподатака за дигиталне објекте у оквиру дигиталних збирки које креира и одржава Универзитетска библиотека; учествује у образовању и усавршавању стручних кадрова у библиотекарству. Чланица је Републичке комисије за доделу лиценци за рад у узајамној бази Cobiss.rs и републичког Редакторског тима за израду нормативних датотека; чланица je Друштва за језичке ресурсе и технологије, те тимова за различите међународне пројекте.

Радно време

понедељак – петак од 8.00 – 20.00
(поручивање публикација 8.00 – 19.00)

субота од 8.00 – 15.00
(поручивање публикација 8.00 – 14.00)

Skip to content