Писац у библиотеци, вечери на Косанчићу – гост стрип аутор Александар Зограф

Уживо на Facebook налогу Народне библиотеке Србије

29. 06. 2021. године
Локалитет на Косанчићевом венцу

Задовољство нам је да вас позовемо да дођете, 29. јуна, у 18 сати, на локалитет на Косанчићевом венцу, на циклус гостовања наших еминентних књижевних и других уметничких стваралаца који представљају своја нова, јавности још непозната уметничка остварења, под називом Писац у библиотеци, вечери на Косанчићу, чији је гост стрип аутор Александар Зограф (Саша Ракезић).

Александар Зограф представиће се публици на Косанчићевом венцу разговором о темама његових стрипова које је објављивао у српским недељницима почев од 2003. године и оним за којима је трагао по бувљим пијацама. Познати стрип аутор ће говорити и о томе зашто је добро налазити се по страни мејнстрим продукције и да ли данас постоји стрип без надмоћног јунака који се изненада појављује и увек решава ствар.

Модератор разговора је Милена Ђорђијевић.

За све заинтересоване који нису у могућности да дођу на локалитет на Косанчићевом венцу, програм се може пратити уживо и онлајн преко званичне фејсбук странице Народне библиотеке Србије, као и у одложеном термину – преко јутјуб канала.

Вечери на Косанчићу обнављају се у години када се обележава осам деценија од уништења зграде Народне библиотеке Србије и њеног готово целокупног књижног фонда у Другом светском рату. Циклус се обнавља са циљем повратка писаца, књижевности и читалаца, као и других уметничких стваралаца, на Косанчићев венац, те упознавања публике са делима у настајању наших најзначајнијих уметника. На тај начин, Косанчићев венац постаје простор сећања, обнове и стварања.

Добро дошли у Народну библиотеку Србије на Косанчићевом венцу!

Радно време

понедељак – петак од 8.00 – 20.00
(поручивање публикација 8.00 – 19.00)

субота од 8.00 – 15.00
(поручивање публикација 8.00 – 14.00)

Skip to content