Писац у библиотеци, вечери на Косанчићу – гост публициста, есејиста и музички критичар Петар Пеца Поповић

Уживо на FACEBOOK налогу Народне библиотеке Србије

10. 06. 2021. године
На локалитету Косанчић венац

Задовољство нам је да вас позовемо да дођете, 10. јуна 2021, у 18 сати, на локалитет на Косанчићевом венцу, на циклус гостовања наших еминентних књижевних и других уметничких стваралаца који представљају своја нова, јавности још непозната уметничка остварења, под називом Писац у библиотеци, вечери на Косанчићу, чији је гост публициста, есејиста и музички критичар Петар Пеца Поповић.

Петар Пеца Поповић представиће се публици на Косанчићевом венцу читањем одломака из рукописа књиге чији је радни наслов Чувар Бувље пијаце и говориће о музичарима који су нас физички напустили током пандемије, о Београду, преломљеном кроз успомене и савремени тренутак, о одбијању да се одрасте, о сневању и о осмеху (у)пркос свему.

Модератор разговора је Милена Ђорђијевић

За све заинтересоване који нису у могућности да дођу на локалитет на Косанчићевом венцу, програм се може пратити уживо и онлајн преко званичне фејсбук странице Народне библиотеке Србије, као и у одложеном термину – преко јутјуб канала.

Писац у библиотеци, вечери на Косанчићу обнављају се у години када се обележава осам деценија од уништења зграде Народне библиотеке Србије и њеног готово целокупног књижног фонда у Другом светском рату. Циклус се обнавља са циљем повратка писаца, књижевности и читалаца, као и других уметничких стваралаца, на Косанчићев венац, те упознавања публике са делима у настајању наших најзначајнијих уметника. На тај начин, Косанчићев венац постаје простор сећања, обнове и стварања.

Добро дошли у Народну библиотеку Србије на Косанчићевом венцу!

Радно време

понедељак – петак од 8.00 – 20.00
(поручивање публикација 8.00 – 19.00)

субота од 8.00 – 15.00
(поручивање публикација 8.00 – 14.00)

Skip to content