Писац у библиотеци, вечери на Косанчићу – гост књижевник, универзитетски професор и преводилац Зоран Живковић

Уживо на Facebook налогу Народне библиотеке Србије

09. 07. 2021. године
На локалитету Косанчић венац – Народна библиотека Србије

Задовољство нам је да вас позовемо да дођете, 9. јула, у 19 сати, на локалитет на Косанчићевом венцу, на циклус гостовања наших еминентних књижевних и других уметничких стваралаца који представљају своја нова, јавности још непозната уметничка остварења, под називом Писац у библиотеци, вечери на Косанчићу, чији је гост књижевник, универзитетски професор и преводилац Зоран Живковић.

Књижевник Зоран Живковић читаће одломке из романа у настајању Бела соба (који ће бити објављен као дванаести том сабраних прозних дела Зорана Живковића, у издању Завода за уџбенике) и говорити о страним издањима својих књига као и о појединим темама које су инспирисале његов стваралчки свет.

Модератор разговора је Милена Ђорђијевић.

За све заинтересоване који нису у могућности да дођу на локалитет на Косанчићевом венцу, програм се може пратити уживо и онлајн преко званичне фејсбук странице Народне библиотеке Србије, као и у одложеном термину – преко јутјуб канала.

Вечери на Косанчићу обнављају се у години када се обележава осам деценија од уништења зграде Народне библиотеке Србије и њеног готово целокупног књижног фонда у Другом светском рату. Циклус се обнавља са циљем повратка писаца, књижевности и читалаца, као и других уметничких стваралаца, на Косанчићев венац, те упознавања публике са делима у настајању наших најзначајнијих уметника. На тај начин, Косанчићев венац постаје простор сећања, обнове и стварања.

Добро дошли у Народну библиотеку Србије на Косанчићевом венцу!

Радно време

понедељак – петак од 8.00 – 20.00
(поручивање публикација 8.00 – 19.00)

субота од 8.00 – 15.00
(поручивање публикација 8.00 – 14.00)

Skip to content