Писац у библиотеци, вечери на Косанчићу – гост књижевник, сценариста и колумниста Владимир Кецмановић

27. 05. 2021. године
На локалитету Косанчић венац – Народна библиотека Србије

Задовољство нам је да вас позовемо да дођете, 27. маја 2021, у 18 сати, на локалитет на Косанчићевом венцу, на циклус гостовања наших еминентних књижевних и других уметничких стваралаца који представљају своја нова, јавности још непозната уметничка остварења, под називом Писац у библиотеци, вечери на Косанчићу, чији је гост књижевник, сценариста и колумниста Владимир Кецмановић.

Савремени српски писац Владимир Кецмановић представиће се публици на Косанчићевом венцу читањем одломака из рукописа, објављених прозних остварења по избору и разговараће на теме инспирисане његовом уметничком прозом: о стварности као слици драматичног доба у којој се губе разлике између игре и трагике, о допричавању историје и о томе шта збиља значи бити списатељски храбар.
Модератор разговора је Милена Ђорђијевић.

Сви заинтересовани који нису у могућности да дођу на локалитет на Косанчићевом венцу, програм се може пратити уживо и онлајн преко званичне фејсбук странице Народне библиотеке Србије, као и у одложеном термину – преко јутјуб канала.

Писац у библиотеци, вечери на Косанчићу обнављају се у години када се обележава осам деценија од уништења зграде Народне библиотеке Србије и њеног готово целокупног књижног фонда у Другом светском рату. Циклус се обнавља са циљем повратка писаца, књижевности и читалаца, као и других уметничких стваралаца, на Косанчићев венац, те упознавања публике са делима у настајању наших најзначајнијих уметника. На тај начин, Косанчићев венац постаје простор сећања, обнове и стварања.

Добро дошли у Народну библиотеку Србије на Косанчићевом венцу!

Радно време

понедељак – петак од 8.00 – 20.00
(поручивање публикација 8.00 – 19.00)

субота од 8.00 – 15.00
(поручивање публикација 8.00 – 14.00)

Skip to content