Писац у библиотеци, вечери на Косанчићу – гост књижевник Марио Лигуори

Уживо на Facebook налогу Народне библиотеке Србије

13. 09. 2021. године
На локалитету Косанчић венац – Народна библиотека Србије

Задовољство нам је да вас позовемо да дођете, 13. септембра 2021, у 18 сати, на локалитет на Косанчићевом венцу, на циклус гостовања наших еминентних књижевних и других уметничких стваралаца, који представљају своја нова, јавности још непозната уметничка остварења, под називом Писац у библиотеци, вечери на Косанчићу, чији је гост књижевник, универзитетски професор и лингвиста Марио Лигуори.

Савремени писац Марио Лигуори представиће се публици на Косанчићевом венцу читањем одломака из својих прозних остварења по избору и разговараће на теме инспирисане његовим првим романом Напуљски дипломата (Лагуна 2016) и најновијим романом Само убиство (Лагуна, 2019): о језичким играма и филозофији такозване грешке, о тражењу смисла који је са оне стране камијевског апсурда, о љубави према непознатом, о изазовима детективске приче и мистеријама овог жанра, о трилерском жанру као огледалу друштва и моралном човеку задешеном у опасном друшву.

Модератор разговора је Милена Ђорђијевић.

Сви заинтересовани који нису у могућности да дођу на локалитет на Косанчићевом венцу, програм могу пратити уживо и онлајн преко званичне Фејсбук странице Народне библиотеке Србије, као и у одложеном термину – преко Јутјуб канала.

Писац у библиотеци, вечери на Косанчићу обнављају се у години када се обележава осам деценија од уништења зграде Народне библиотеке Србије и њеног готово целокупног књижног фонда у Другом светском рату. Циклус се обнавља са циљем повратка писаца, књижевности и читалаца, као и других уметничких стваралаца, на Косанчићев венац, те упознавања публике са делима у настајању наших најзначајнијих уметника. На тај начин, Косанчићев венац постаје простор сећања, обнове и стварања.
Добро дошли у Народну библиотеку Србије на Косанчићевом венцу!

Радно време

понедељак – петак од 8.00 – 20.00
(поручивање публикација 8.00 – 19.00)

субота од 8.00 – 15.00
(поручивање публикација 8.00 – 14.00)

Skip to content