Писац у библиотеци, вечери на Косанчићу – гост књижевник Енес Халиловић

Уживо на Facebook налогу Народне библиотеке Србије

21. 09. 2021. године
АТРИЈУМ Народне библиотеке Србије

Задовољство нам је да вас позовемо да дођете, 21. септембра, у 18 сати, у Атријум Народне библиотеке Србије, на циклус гостовања наших еминентних књижевних и других уметничких стваралаца који представљају своја нова, јавности још непозната уметничка остварења, под називом Писац у библиотеци, вечери на Косанчићу, чији је гост књижевник Енес Халиловић.

Енес Халиловић представиће се публици читањем своје прозе и поезије у настајању и разговараће на теме инспирисане књижевниковим најновијим романом Људи без гробова као и о судару књижевности и судбине појединца, о тишини жртве, опоменама и опоменутима.

Модератор разговора је Милена Ђорђијевић.

Сви заинтересовани који нису у могућности да дођу у Атријум Народне библиотеке Србије, програм се може пратити уживо и онлајн преко званичне фејсбук странице Народне библиотеке Србије, као и у одложеном термину – преко јутјуб канала.

Вечери на Косанчићу обнављају се у години када се обележава осам деценија од уништења зграде Народне библиотеке Србије и њеног готово целокупног књижног фонда у Другом светском рату. Циклус се обнавља са циљем повратка писаца, књижевности и читалаца, као и других уметничких стваралаца, на Косанчићев венац, те упознавања публике са делима у настајању наших најзначајнијих уметника. На тај начин, Косанчићев венац постаје простор сећања, обнове и стварања.


Добро дошли у АТРИЈУМ Народне библиотеке Србије!

Радно време

понедељак – петак од 8.00 – 20.00
(поручивање публикација 8.00 – 19.00)

субота од 8.00 – 15.00
(поручивање публикација 8.00 – 14.00)

Skip to content