Представљање књиге „Отац од папира“ – Светислава Тодоровића

25. 11. 2021. године
Атријум Народне библиотеке Србије

Представљање књиге „Отац од папира“ – аутора Светислава Тодоровића у Атријуму Народне библиотеке Србије, у четвртак 25. новембра 2021. године у 18 сати.

Kњига „Отац од папира“ је пример значаја приватне историје појединца и једне породице за разумевање историјских токова и процеса у одређеном временском раздобљу.
Аутор Светислав Тодоровић, архитекта, на основу неколико хиљада докумената , фотографија и дијапозитива, реконструисао је живот проф. др Драгослава Тодоровића, правника, економисте и каријерног дипломате који је за живота обављао дужности: економског аташеа ФНРЈ у Москви, оснивача Економског факултета у Београду, оснивача и директора Института за економска истраживања у Београду, оснивача Европског универзитетског центра у Нансију у Француској који је био задужен за припреме и едукацију будућих лидера уједињене Европе, почасног доктора Универзитета у Монпељеу, Југословенског делегата у UNESCO-вој комисији за Африку, саветника Хајле Селасија за економски развој Етиопије који је на тој позицији и преминуо 1964. године у 55 години живота.
О овоме ће говорити:
– Драган Бисенић – новинар и публициста,
– др Слободан Г. Марковић – професор Универзитета у Београду и рецензент,
– Светислав Тодоровић – аутор.

Модератор – Душан Злоколица – Уредник културних програма у Народној библиотеци Србије.

Улаз је слободан уз ношење маски и поштовање епидемиолошких мера.
Програм ће се преносити путем онлајн платформе Народне библиотеке Србије на Facebook-у.

Радно време

понедељак – петак од 8.00 – 20.00
(поручивање публикација 8.00 – 19.00)

субота од 8.00 – 15.00
(поручивање публикација 8.00 – 14.00)

Skip to content