Онлајн књижевно вече „Поезија и шмекери”

13.11.2020. године
Трибина се може пратити уживо преко фејсбук налога Народне библиотеке Србије

Задовољство нам је да вас позовемо да у петак, 13. новембра, у 19 сати, пратите пренос уживо књижевне вечери „Поезија и шмекери” преко званичне FACEBOOK: facebook.com/nbsrb странице Народне библиотеке Србије.

Учествују: Радмила Петровић и Звонко Карановић. Разговор води: Милена Ђорђијевић.

На књижевној вечери без физичког присуства публике песници Радмила Петровић и Звонко Карановић ће у Атријуму Народне библиотеке Србије читати и тумачити своје стихове, а биће речи и о томе зашто треба да будемо мало искренији, о породици, о очекивањима, о родним и сродним стереотипима и о животу у Београду у (из)ванредним околностима.

Радмила Петровић (1996) – Поезија Радмиле Петровић добила је велики број обожавалаца преко друштвених мрежа, због чега је њена појава у целини привукла пажњу шире јавности. Одрасла је у Ступчевићима код Ариља. Завршила је Економски факултет у Београду. Објавила је збирке песама Мирис земље (2014), Целулозни рокенрол (2015) и Моја мама зна шта се дешава у градовима, коју је објавила издавачка кућа Енклава 2020. године.

Звонко Карановић (1959) – Своје писање базира на искуствима бит књижевности, филма и поп-културе. Дуго година био је култни андерграунд песник урбаних генерација. Себе сматра писцем са маргине иако се стицајем друштвено-историјских околности обрео у мејнстриму. Објавио је десет збирки поезије и три романа. Основао је издавачку кућу Енклава, која открива нов, млад и талентован песнички нараштај.

Добро дошли!

Радно време

понедељак – петак од 8.00 – 20.00
(поручивање публикација 8.00 – 19.00)

субота од 8.00 – 15.00
(поручивање публикација 8.00 – 14.00)

Skip to content