Одржан Регионални стручни скуп – Од заједничког каталошког правилника до Изјаве о међународним каталошким начелима и даље

Регионални стручни скуп Од заједничког каталошког правилника до Изјаве о међународним каталошким начелима и даље одржан је 19. и 20. октобра 2023. године, у организацији Народне библиотеке Србије.

Скупу је присуствовало више од 130 библиотекара из готово свих типова библиотека из Србије и националних библиотека у региону као и представници Катедре за библиотекарство и информатику Филолошког факултета у Београду и Катедре за библиотекарство Педагошког факултета у Сомбору. Скуп је отворила Тамара Бутиган Вучај, заменица управника и руководитељка Сектора Виртуелне библиотеке Србије, а учесницима се обратио и управник Народне библиотеке Србије др Владимир Пиштало.

На скупу је констатована неопходност успостављања континуитета овог вида сарадње у области каталогизације и класификације, отворена су бројна стручна питања и издвојиле су се теме које би требало разматрати на будућим оваквим окупљањима. Једна од главних порука Скупа је заједничко залагање за наставак и снажну афирмацију регионалне сарадње међу библиотекама на свим нивоима.

Као пратећи део програма отворена је и изложба Каталогизација и класификација: од Шафариковог инвентара до онлајн каталога ауторки Бранке Ристивојевић и Наташе Горановић-Прље.

Радно време

понедељак – петак од 8.00 – 20.00
(поручивање публикација 8.00 – 19.00)

субота од 8.00 – 15.00
(поручивање публикација 8.00 – 14.00)

Skip to content