Отварање изложбе поводом 85. годишњице „Политикиног Забавника”

Изложбени хол Народне библиотеке Србије

28/02/2024.

Обележавање 85. годишњице „Политикиног Забавника” започеће на његов рођендан у среду, 28. фебруара 2024. године, у 18 сати, у изложбеном холу Народне библиотеке Србије, где ће бити отворена ретроспективна изложба као својеврсно путовање кроз досадашњи живот овог листа.

Политикин Забавник” ће први пут представити предмете коришћене у раду редакције, а посетиоци ће бити у прилици да виде фотографије некадашњих новинара и сарадника, оригиналне илустрације и табле стрипова, као и посвете које је редакција добијала од великана светског стрипа током свог дугогодишњег постојања.

Редакција је приредила каталог изложбе који је употпуњен текстовима знаменитих сарадника, као и њихова сведочења о дружењу са својим омиљеним листом.

На отварању изложбе главни уредник листа уручиће јубиларну 45. Награду за најбоље књижевно дело 2023. године аутору Урошу Димитријевићу за роман „Даске” у издању Дома културе Студентски град.

Реализацију изложбе и каталога подржало је Министарство информисања и телекомуникација, као и пријатељи листа, Народна библиотека Србије и студио New Image. Покровитељ књижевне награде је ОТП банка.   

На отварању изложбе редакција ће свим гостима даровати занимљиве поклоне од „Политикиног Забавника”.

Добро дошли!

Радно време

понедељак – петак од 8.00 – 20.00
(поручивање публикација 8.00 – 19.00)

субота од 8.00 – 15.00
(поручивање публикација 8.00 – 14.00)

Skip to content