О словенској фантастици, Достојевском и Лему – разговор са Зораном Живковићем

УЖИВО на FACEBOOK налогу Народне библиотеке Србије


03. 12. 2021. године
Атријум Народне библиотеке Србије

Позивамо вас да дођете 3. децембра, у 18 сати, у Атријум Народне библиотеке Србије, на програм Центра словенских култура „О словенској фантастици, Достојевском и Лему – разговор са Зораном Живковићем”. који се одвија у склопу манифестације „2021 – година словенске фантастике” .

Учествују: проф. др Зоран Живковић и модератори трибине Милена Ђорђијевић и Зоран Стефановић.

Осим каријере светски запаженог писца, Зоран Живковић је остварио и међународно значајно дело као уредник, научник, издавач и тумач духа времена, укучујући и вишеструки допринос словенским културама. На примеру културног модела Живковићеве Енциклопедије научне фантастике, као и његовог истраживања дела Фјодора Михајловича Достојевског и Станислава Лема, писаца чије годишњице обележавамо, разговараће се о словенским културама, научној фантастици и футурологији, као и данашњем филозофском и поетичком значају великана нама ближих културних простора.

Они који нису у могућности да посете Народну библиотеку Србије, програм могу пратити уживо преко званичне фејсбук странице ове установе или у одложеном термину преко јутјуб канала.

Радно време

понедељак – петак од 8.00 – 20.00
(поручивање публикација 8.00 – 19.00)

субота од 8.00 – 15.00
(поручивање публикација 8.00 – 14.00)

Skip to content