22-24. новембар – програми у Народној библиотеци Србије

Други по реду NORD FEST одржаће се од 22. до 24. новембра 2023. године, у Београду, у организацији Трећег Трга и Сребрног дрвета.

Програми фестивала биће реализовани у сарадњи са партнерима, у Народној библиотеци Србије и Крокодиловом центру. Овогодишњи гости фестивала су шведски писац Патрик Лундберг и дански аутор Мортен Папе.

Прво вече NORD FEST-a одржаће се 22. новембра у Народној библиотеци Србије са почетком у 19 сати. Фестивал ће отворити Њена екселенција амбасадорка Норвешке, госпођа Кристин Мелсом.

Вече ће бити посвећено овогодишњем добитнику Нобелове награде норвешком аутору Јуну Фосеу, када ће бити представљено његово ремек-дело Септологија. У разговору учествују преводилац Радош Косовић и главни уредник Трећег Трга Дејан Матић.

Последње вечери овогодишњег NORD FEST-a, у петак, 24. новембра у Народној библиотеци Србије гостоваће дански писац Мортен Папе, који ће представити свој роман Божји миљеници. Програм ће отворити заменик шефа мисије Амбасаде Данске господин Фредерик Дамгаард Јенсен, а учесници разговора биће Катарина Пантовић, Ксенија Јањић и Дејан Матић.

Радно време

понедељак – петак од 8.00 – 20.00
(поручивање публикација 8.00 – 19.00)

субота од 8.00 – 15.00
(поручивање публикација 8.00 – 14.00)

Skip to content