Народна библиотека Србије учествовала на Међународном стручном саветовању о обавезном примерку у Љубљани, Словенија

04/04/2024.

На Међународном  стручном саветовању о обавезном примерку у Љубљани, колегиница Светлана Павловић,  из Одељења обавезног примерка, представила је Народну библиотеку Србије. Саветовање  је одржано 4. априла 2024. године у Скупштинској сали Универзитета у Љубљани. Поводом 250-те годишњице рада библиотеке сагледан је досадашњи рад и представљени су будући планови.

Стручно саветовање су поздравним говорима отворили директор Народне и универзитетске библиотеке (НУК) Виљем Лебан, представник Министарства културе Петер Барош и директорка Јавне агенције за књиге Републике Словеније Катја Стергар. Излагачи из реда издавача и библиотека су се осврнули на развој и доступност словенчке збирке.  Представник Норвешке библиотеке, Аслак Сира Михре и Светлана Павловић су презентовали начин прикупљања и приступ књигама и електронским публикацијама из својих земаља. Консултације су завршене округлим столом и представљањем ставова за предложене измене и допуне словеначког Закона о обавезном издавању публикација.

Овим  је још једном потврђена одлична сарадња са НУК-ом. Остварени су међународни контакти и стечена нова сазнања у области којом се Kонференција бавила.

Радно време

понедељак – петак од 8.00 – 20.00
(поручивање публикација 8.00 – 19.00)

субота од 8.00 – 15.00
(поручивање публикација 8.00 – 14.00)

Skip to content