Награда “Марија Илић-Агапова” Библиотеке града Београда

11/01/2023.

Прослављен 92. рођендан Библиотеке града Београда
 
Библиотека града Београда обележила је у среду, 11. јануара 2023. године, 92 године постојања. Том приликом додељене су награде „Марија Илић Агапова” – за најбољег библиотекара града Београда, „Глигорије Возаровић” – за најбољег издавача, награда за најчитанију књигу страног аутора, награда „Читалац године” и „Повеља за изузетан допринос”.
 
Награда која носи име прве библиотекарке и управнице Библиотеке града Београда, Марије Илић Агапове, додељена је др Драгани Милуновић, дипломираној библиотекарки саветници, заменици управника и руководитељки Сектора за библиотечко-информациону делатност Народне библиотеке Србије.
 
Присутним гостима, представницима медија и добитницима награда обратили су се Наташа Михаиловић Вацић, у двоструком својству: као изасланица градоначелника Александра Шапића и градска секретарка за културу, и Миодраг Ивановић, државни секретар Министарства културе Владе Републике Србије. Јасмина Нинков, директорка Библиотеке града Београда, у свом обраћању је истакла значајна остварења Библиотеке у 2022. години.

Радно време

понедељак – петак од 8.00 – 20.00
(поручивање публикација 8.00 – 19.00)

субота од 8.00 – 15.00
(поручивање публикација 8.00 – 14.00)

Skip to content