„Ми смо генерација за равноправност”

Обележавање Међународног дана жена, у организацији Агенције Уједињених нација за родну равноправност и оснаживање жена, заједно са Министарством за европске интеграције, Координационим телом за родну равноправност и Делегацијом ЕУ у Србији

06.03.2020. у 12:00 h
Атријум Народне библиотеке Србије

Поводом Међународног дана жена, Агенција Уједињених нација за родну равноправност и оснаживање жена (UN Women), заједно са Министарством за европске интеграције, Координационим телом за родну равноправност и Делегацијом ЕУ у Србији, организује догађај „Ми смо генерација за равноправност” 6. марта, у 12 сати, у Атријуму Народне библиотеке Србије.

Тема овогодишњег Међународног дана жена је „Ми смо генерација за равноправност”, која је у оквиру шире глобалне UN Women кампање „Генерација за равноправност” којом обележавамо 25 година од усвајања Пекиншке декларације и Платформе за акцију.

Овогодишњи Међународни дан жена ће, стога, окупити различите генерације жена које у различитим областима раде на унапређењу положаја жена и остваривању женских људских права. У духу 25 година од усвајања Пекиншке декларације и Платформе за акцију, идеја је да 12 говорница адресира једну од 12 критичних области Платформе.

Радно време

понедељак – петак од 8.00 – 20.00
(поручивање публикација 8.00 – 19.00)

субота од 8.00 – 15.00
(поручивање публикација 8.00 – 14.00)

Skip to content